Árnyékolástechnika

A redőnyöket elhelyezés szempontjából az alábbiak szerint csoportosítjuk:

Külső tokos redőny

A külső tokos műanyagredőny a legkeresettebb redőnytípus, mivel ára igen kedvező, és nagyon sok előnnyel rendelkezik. Szinte bármilyen nyílászáróra felszerelhető, szükség szerint teljes sötétítésre is használható, jó hőszigetelő és könnyen működtethető. A csapágyas kivitelű redőnytokban elhelyezhető a rolós szúnyogháló is. Ennél a megoldásnál az alumínium lefutósín dupla lefutóval van ellátva, külső sínben a redőny a belsőben a rolós szúnyogháló fut. A rolós szúnyogháló a redőnytől függetlenül működtethető. A lefutósínekben lévő szőrkefék biztosítják a redőnylécek csendes működését és a szúnyogháló teljes zárását.

 

 

 

Vakolható tokos redőny

A vakolható tokos redőny készülhet alumínium vagy műanyag lamellás kivitelben is. A külső tokos redőnyhöz képes a különbség, hogy a doboz alján szervíznyílás található. A vakolófedélre történt vakolás után, a redőny tok szinte alig látható, így esztétikailag is minden igény kielégít.

 

 

 

 

Felső tokos redőny

A felsőtokos redőny a nyílászáró tetejére van felszerelve, így azzal egyidejűleg kerül beépítésre. Az épület tervezésénél és a nyílászáró gyártásánál is figyelembe kell venni a redőny méreteit és ennek megfelelően kell biztosítani az elhelyezhetőséget. Mivel itt – a másik két típussal ellentétben – nem a külső oldalon helyezkedik el a redőny, hőszigetelés kialakítása szükséges a hőhíd elkerülése végett. Megfelelő kivitelezés esetén, jelentősen csökkenteni lehet az adott nyílászáró hőveszteségét.

Érdeklődik? Kérdése van? Lépjen velünk kapcsolatba még ma!

Nyílászáróra van szüksége, de egyedi elképzelése van?

Használja nyílászáró-kalkulátorunkat és számolja ki az Önnek legmegfelelőbb paramétereket.

Nyílászáró kalkulátor